رزومه شما باید به طور واضح و دقیق شایستگی، صلاحیت و تواناییهای شما را به نمایش بگذارد تا کارفرماو مسئول استخدام را به دیدار شما علاقمند کند. یک رزومه خوب باید مهارتها، تجارب کاری و نقاط قوت و ویژگیهای مثبت شما را پوشش دهد.
به گزارش تلویزیون مهاجر به نقل از jobbank، فرصتهای شغلی میتوانند به طورغیرمنتظرهای جلوی پای شما ظاهر شوند و داشتن رزومه به روز شده و حرفهای کلید موفقیت در یافتن شغل است.
در این مقاله به بررسی بایدها و نبایدها نوشتن رزومه میپردازیم.
بایدها در نوشتن رزومه:
- رزومه خود را واضح و دقیق بنویسید.
کارفرما برای نگاه اجمالی و برای بررسی اولیه رزومه شما به طور متوسط 30 ثانیه زمان میگذارد. رزومه را طوری بنویسید که کارفرما متوجه شود که شما مناسب موقعیت شغلی مورد نظر هستید.
- رزومه خود را بارها مرور کنید.
مطمئن شوید که رزومه شما خالی از اشتباهات گرامری و املاییاست. از شخص دیگری بخواهید رزومه شما را بخواند. یک اشتباه املایی ساده در رزومه شما میتواند تاثیر منفی در کارفرما بگذارد و حتی باعث میشود که درخواست شما برای آن شغل رد شود.
- رزومه خود را حداکثر در 2 صفحه بنویسید.
تاکید رزومه خود را بر تجارب اخیرتان بگذارید. تجارب و شغلهای قدیمیتر که بیشتر از 15 سال ازآنها گذشته است یا حذف کنید یا به حداقل برسانید در این صورت کارفرما میتواند بر اطلاعات مرتبطتر تمرکز کند.
- رزومه خود را متناسب با موقعیت شغلی که برای آن درخواست میدهید، بنویسید.
تجربه کاری یا دستاوردهایی را که مرتبط با شغل درخواستی شما است، ذکر کنید. این کار را میتوانید با مرور شرح وظایف شغل مورد نظر یا وبسایت کارفرما انجام دهید.
- دستاوردهای خود را برجسته کنید.
باید نشان دهید که شما چه نوع کارمندی هستید. دستاوردهایتان را مشخص کنید و بهتر است این اطلاعات در قسمت “تجربه کاری” رزومه آورده شود.
- صادق باشید.
دروغ نوشتن در رزومه به هیچ وجه ایده خوبی نیست. نباید در نوشتن مهارتها و دستاوردهای خود اغراق کنید زیرا باعث گمراه شدن کارفرما میشود.
- دستاوردهای خود را به صورت کمّی بیان کنید.
از اعداد و ارقام قابل درک استفاده کنید تا کارفرما را تحت تاثیر قرار دهید. به عنوان مثال، برچند نفر نظارت داشتهاید، چه مقدار محصول به فروش رساندهاید، میزان فروش را چند درصد افزایش دادهاید و غیره.
- از کلمات ساده و افعال فعال و پویا استفاده کنید.
شخصی که رزومه شما را میخواند ممکن است کارفرما نباشد. رزومهها ممکن است توسط مسئولین استخدام و یا کارمندان منابع انسانی خوانده شود که با حوزه تخصصی شما آشنا نباشند. از زبان ساده و قابل فهم استفاده کنید و یادتان باشد از افعالی همچون کنترل کردن، مدیریت کردن، رهبری کردن، رسیدگی کردن، توسعه دادن، افزایش دادن، به دست آوردن، بهره بردن و غیره استفاده کنید.
- تجارب کاری بدون دستمزد خود را در رزومه ذکر کنید.
اگر در سازمان معروفی به صورت داوطلبانه کار کردهاید ویا کارهای خیرخواهانه انجام دادهاید و یا به هرعلت و هدفی بدون دستمزد کار کردهاید، آن را در رزومه خود ذکر کنید. شما باید این تجربیات را در قسمت “تجربه کاری” و یا “کار داوطلبانه” بنویسید بخصوص زمانیکه به شغل مورد درخواستی شما مرتبط باشد.
- فراموش نکنید اطلاعات تماس را در رزومه بیاورید و آنها را مجدد چک کنید.
رزومه شما باید شامل نام، آدرس، ایمیل و شماره تلفنتان باشد. این اطلاعات باید در بالای صفحه اول رزومه آورده شود. از درست بودن اطلاعات اطمینان حاصل کنید. درغیر اینصورت کافرما نمیتواند با شما تماس بگیرد.
نباید در نوشتن رزومه:
- از آدرس ایمیل نامناسب استفاده نکنید.
ایمیل شما باید به راحتی خوانده شود، به راحتی نوشته شود، حرفهای باشد و توهین آمیز نباشد. آدرس ایمیل شما باید بر اساس نام و نام خانوادگی شما باشد. نام مستعار، اعداد و یا کاراکترهای خاص استفاده نکنید.
- اطلاعات شخصی غیر ضروری را وارد رزومه نکنید.
بهتر است از ذکر هر نوع اطلاعات شخصی مانند سن، وزن، قد، وضعیت تاهل، گرایشات مذهبی، دیدگاههای سیاسی یا سایرخصوصیات شخصیکه میتواند بحث برانگیز باشد، خودداری کنید. مهمتر از همه از هیچ وقت شماره بیمه اجتماعی خود را در رزومه ذکر نکنید.
- از گذاشتن عکس خودداری کنید.
اگرچه در بعضی از کشورها ضمیمه کردن عکس در رزومه قابل قبول است اما در کانادا این کار مرسوم نیست و حتی ممکن است شانس شما را برای تصاحب موقعیت شغلی کاهش دهد. بهتر است تمام توجه کارفرما به تواناییها و تجارب کاری شما معطوف گردد نه به ظاهر شما.
- بیش از حد از بولت پوینت (bullet point)استفاده نکنید.
با محدود کردن هر بخش به 5 تا 7 بولت پوینت رزومه خود را برای خواندن ساده کنید. این کار به کارفرما اجازه میدهد که رزومه را راحتتر بررسی کند و تواناییها و پتانسیل شما را بهتر بشناسد. از هر بولت پوینت باید به صورت هوشمندانه استفاده بکنید.
- از ضمایر شخصی استفاده نکنید.
از ضمیر “من”، استفاده نکنید. رزومه خود را به صورت سوم شخص بنویسید طوری که انگار توسط شخص دیگری نوشته شده است.
- مسئولیتهای کاری خود را خیلی ساده لیست نکنید.
وظایف شغلی شما از عنوان شغلی شما مشخص است. در عوض با بیان وظایف شغلی و ارائه مثالهای خاص دستاوردهای خود را برجسته کنید.
- کلی گویی نکنید و جملات مبهم استفاده نکنید.
اظهارات کلی را در رزومه نیاورید و ازجملات مبهم استفاده نکنید. اظهارات ناواضح همچون ” مسئول بهبود بازدهی و صرفه جویی در هزینهها” هیچ اطلاعاتی به کارفرما نمیدهد.
- دلایل ترک از شغل قبلی خود را ذکر نکنید.
هدف اصلی رزومه معرفی شما، مهارتها، تجربه، دستاوردها وموفقیتهای شماست. به این ترتیب نباید دلایل ترک کار قبلی در آن ذکر شود چرا که هیچ ارزشی به شما اضافه نمیکند.
- از فهرست منابع استفاده نکنید.(داشتن افرادی که میتوانند تواناییها و مهارتهای شما را هنگام درخواست شغل، تضمین کنند)
کارفرما فقط در صورتی از شما فهرست منابع درخواست میکند که قصد داشته باشد شما را استخدام کند. لیست منابع را در برگهای جدا بنویسید و در صورت نیاز و درخواست کارفرما آن را ارائه دهید.
- سرگرمیها و علایق خود را وارد رزومه نکنید.
ذکر سرگرمیها در رزومه به دلیل قضاوت احتمالی کارفرمایان توصیه نمیشود. با این وجود، اگر سرگرمیهای شما با شغل مورد نظر مرتبط باشد، میتوانید آنها را ذکر کنید تا نشان دهید که چقدر مناسب آن موقعیت شغلی هستید.
عضو کانال تگرام مهاجر تی وی شوید.
کانال یوتیوب تلویزیون مهاجر را دنبال نمایید.
کانال اینستاگرام آسانترین راه ارتباط