دموکراسی در کانادا به دلیل مشارکت جدی مردم این کشور در امور سیاسی تقویت شده است؛ اما در گزارشی تازه اعلام شد که چشمانداز جهانی این امر نگرانکننده به نظر میرسد. شاخص دموکراسی در Economist Intelligence Unit نشان میدهد که کشور کانادا از رتبه هفتم در سال 2019 به پنجم رسیده که این رتبه از سال 2006 که این شاخص اندازهگیری شد تا به امروز بالاترین رتبه این کشور بودهاست.
به گزارش مهاجر تیوی، به نقل از وبسایت «ctvnews»، در این گزارش ذکر شده است که نظرسنجیهای زیادی صورت گرفتهکه نشان داده کاناداییها اخبار را دنبال میکنند و به سیاست داخلی و خارجی علاقه نشان میدهند. بیش از سهچهارم مردم کانادا اذعان داشتند که پیگیری انتخابات امریکا برای آنان جالب است. این نتایج در نظرسنجیهایی که از سوی Leger و Association for Canadian Studies انجام شد بدست آمد.
میزان مشارکت رأیدهندگان در انتخابات فدرال که در سال 2019 انجام گرفت 67 درصد اعلام شد. این عدد در هفت انتخابات گذشته بیسابقه بود و در سال 2015 مشارکت مردم به 68 درصد رسیده بود. در این گزارش اعلام شد که رسوایی خیریه WE یکی از نقاط ضعف کشور کانادا محسوب میشود. دولت لیبرال پس از آنکه قراردادی 43.5 میلیون دلاری با این سازمان خیریه بست،با نظارتهای جدی روبهرو شد. گفته میشود که این خیریه با خانواده جاستین تردو و همچنین بیل مورنو، وزیر دارایی سابق کانادا، در ارتباط بوده است. مورنو به دنبال این رسوایی و انجام تفحص اخلاقی از کار استعفا داد.
در این گزارش اعلام شد که به نظر میرسد شیوع کووید-19 تأثیر زیادی بر رتبه کانادا در دموکراسی داشته و محدودیتهای دولت در این رابطه رتبه این کشور را پایین کشانده است.نویسندگاناین گزارش ذکر کردند که با وجود اعلام قرنطینه و تذکر برای رعایت نکات بهداشتی مثلتوصیه به استفاده از ماسک، باز هم این کشور تلاش کرده تا آمار را «سانسور» کند که این امر باعث ایجاد مشکلاتی در مهار بیماری شد.
در این گزارش، با اشاره به ابراز نگرانیهای جهانی در مورد این موضوع،آمده: «نادیده گرفتن آزادیهای مدنی، حمله به آزادی بیان و عدم پاسخگویی مناسب که در پی شیوع همهگیری رخ داد از موارد مهم و قابل توجهی است که در گزارش مورد بررسی قرار گرفته است.» انجام مدلسازی نشان داد که قرنطینه سراسری به صورت مستقیم با تعداد مبتلایان به کووید-19 در ارتباط است و توانسته میزان مرگومیر را کاهش دهد.
دموکراسی در سطح جهانی با بحران جدی روبهرو شده و نمره دموکراسی در نزدیک به 70 درصد از کشورهای جهان افت کرده است. کانادا در بین 22 درصد از کشورهایی که در این لیست پیشرفت داشتهاند نبود. در این گزارش ذکر شد که کشورها از یک تا ده ارزشیابی شدند و میانگین امتیاز جهانی از 5.44 که بدترین نمره دموکراسی در طول تاریخ بود به 5.37 تنزل یافت. نویسندگان این گزارش معتقدند که محدودیتهایی که به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اعمال شد، نقش زیادی در افت این امتیاز داشته است.
تنها حدود نیمی از جمعیت جهان شکلی از دموکراسی را تجربه میکنند و فقط 8.4 درصد با «دموکراسی کامل» زندگی میکنند. دموکراسی کامل بازتابدهنده کشورهایی است که فرهنگ سیاسی پایدار، رسانههای گوناگون و مستقل و همچنین سیستمهای مؤثر نظارتی دارند.
امریکا در جریان انتخابات سال 2016 از «دموکراسی کامل» به «دموکراسی معیوب» نزول کرد و هنوز نتوانسته به جایگاه پیشین خود بازگردد. دموکراسی معیوب در کشورهایی اجرا میشود که انتخابات آزاد و برابر دارند اما نقاط ضعفی همچون وجود مشکلات در دولتمداری در حوزههای دیگر را تجربه میکنند. کشورهای فرانسه، اسرائیل، ایتالیا و یونان دموکراسی معیوب دارند. کره شمالی با 2.5 امتیاز در انتهای لیست قرار دارد.
عضو کانال تگرام مهاجر تی وی شوید.
کانال یوتیوب تلویزیون مهاجر را دنبال نمایید.
کانال اینستاگرام آسانترین راه ارتباط